ÜYE GİRİŞİ

   
Giriş Yap

Haberler

Skip Navigation Links
  • Fırat Üniversitesi'nde Uzaktan Eğitim Uygulaması Başladı

  • Zamana ve mekâna bağlı kalınmaksızın, uzman kişilerden bilgi paylaşımını kolaylaştıran "Uzaktan Eğitim" artık Fırat Üniversitesi tarafından da sağlanacak.
    Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, internetin ve gelişen teknolojinin imkanlarından faydalanarak eğitim ve öğretimi öğrencinin ayağına kadar taşımak anlamına gelen bu uygulama ile Fırat Üniversitesi'nin yetişmiş akademik kadrosundan daha fazla sayıda öğrencinin faydalanmasını hedeflediklerini söyledi. Bingöl, "Gelişen haberleşme teknolojileriyle artık dünyanın herhangi bir yerindeki bilgiye kolayca ulaşılmaktadır. Ülke olarak nitelikli eleman yetiştirmeye ihtiyacımız olan bir dönemde sadece sınıflarda yüz yüze eğitim yeterli olmamaktadır. Amacımız uzman akademik kadromuzla daha fazla sayıda ülke insanımızın yetiştirilmesine destek vermektir. Bu sebeple 2010-2011 akademik yılında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Eğitim programına 100 öğrenci alarak Fırat Üniversitesinde uzaktan eğitimi başlatıyoruz." açıklamasını yaptı.

    Gelecekte farklı bölümler açarak uzaktan eğitim faaliyetlerini geliştireceklerini belirten Bingöl, "İmkânları olmadığı için okula gelemeyerek eğitim alamayan fakat istekli herkesi bu programa katılmaya davet ediyorum. Programın üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

    100 öğrenci kontenjanı ile sınırlı olacak Bilgisayar Programcılığı uzaktan eğitim programında internet üzerinden 7 gün, 24 saat ders imkânı sunulacağını belirten Rektör Bingöl, öğrencilerin e-posta ve görüntülü olarak da eş zamanlı öğretim elemanlarına soru sorma ve yanıt alma imkanı bulacaklarını kaydetti. Bingöl, "Öğrencilerimiz bu sistem sayesinde sadece ilk kayıt ve dönem sonu sınavlarında okula gelmesi gerekecek ve bu sayede çalışma hayatına devam ederken aynı zamanda da üniversite mezunu olabileceklerdir." diye konuştu.

    Uzaktan Eğitim sistemi ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye ÖSYM kılavuzundan ve Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu web sayfasından ulaşılabilecek.
« Geri Dön

Son Ders Videoları

HABER BÜLTENİ

  Gönder

Video Arama

  • Arama Yap

(0232) 489 88 40

www.alcuzaktanegitim.com web sitesinde yer alan tüm içeriklerin telif hakları
ALC Yay. Özel. Eğt. Hizm. Paz. Mat. İnş. Gıda Tur. San. Ve Tic. Ltd. Şti. ne ait olup izinsiz olarak kopyalanması,çoğaltılması ve kullanılması yasaktır.

iletisim   Kullanım ve Hizmet Şartları   Gizlilik ve Güvenlik Politikası

Yazılım By Park Yazılım