ÜYE GİRİŞİ

   
Giriş Yap

Haberler

  • İnternetle uzaktan eğitim sempozyumu

  •  YÖK Genel Kurul Üyesi ve Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul, ”2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu dolayısıyla üniversiteler uzaktan eğitim veremiyor” dedi.Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü tarafından düzenlenen “İnternet Teknolojileri ile Uzaktan Eğitim” sempozyumu, Hilton Oteli’nde başladı. Sempozyumun açılışında konuşan Özkul, uzaktan eğitim ile eğitim kapasitesinin “yüzde 20-30 oranında artırılabileceğini” bildirdi.

    Özkul, uzaktan eğitim için başvuruda bulunan üniversiteler bulunmasına karşın ilgili kanunda eğitimin, örgün, yaygın ve açık öğretim olarak belirlendiğini ve uzaktan eğitim ile ilgili bir hüküm bulunmadığını vurgulayarak “2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu dolayısıyla üniversiteler uzaktan eğitim veremiyor” görüşünü dile getirdi.

    Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pampal ise çocuklar doğduğu andan itibaren ebeveynleri tarafından özel okul, özel ders ve dershane gibi alanlara ciddi yatırımlar yapıldığını belirterek, bu şekilde orta eğitimin, üniversitelerden daha pahalıya geldiğini bildirdi.

    Pampal, üniversite sayısının yetersiz olduğunu, üniversiteye girmek isteyen genç nesilin iki ya da üçüncü denemeden sonra üniversiteye giremezse kendisini başarısız olarak nitelediğini, bunalıma girdiğini ve hatta intihara sürüklendiğini belirtti. Pampal, bu gençlere istihdam da yaratılamadığını kaydetti.

    Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Halim Soncul da bilişim teknolojilerindeki gelişimin hayatın her alanında kendisinin gösterdiğini belirterek, uzaktan eğitim konusunda da bundan faydalanılması gerektiğini söyledi.

    Yükseköğretime olan talebin arttığına işaret eden Soncul, buna karşılık yükseköğretimin kalitesinin artmadığını söyledi. Uzaktan öğretimin son derece çağdaş ve modern bir sistem olduğunu anlatan Soncul, 2006 yılında ABD’de 3,5 milyon kişinin uzaktan eğitim aldığını ve bu rakamın her yıl yüzde 10 oranında arttığını kaydetti.

    Soncul, dünyanın her yerinde özellikle Türkçe öğrenmek isteyenlere yönelik bir uzaktan eğitim projesi üzerinde da çalıştıklarını sözlerine ekledi.
« Geri Dön

Son Ders Videoları

HABER BÜLTENİ

  Gönder

Video Arama

  • Arama Yap

(0232) 489 88 40

www.alcuzaktanegitim.com web sitesinde yer alan tüm içeriklerin telif hakları
ALC Yay. Özel. Eğt. Hizm. Paz. Mat. İnş. Gıda Tur. San. Ve Tic. Ltd. Şti. ne ait olup izinsiz olarak kopyalanması,çoğaltılması ve kullanılması yasaktır.

iletisim   Kullanım ve Hizmet Şartları   Gizlilik ve Güvenlik Politikası

Yazılım By Park Yazılım